Liiton toimikunnat

Toimikunnat – foorumi vaikuttaa

Globaalivastuun toimikunta

Globaalivastuun ymmärtäminen on merkittävää niin globaalisti, yhteiskunnallisesti kuin yksittäisen kotitalousopettajan näkökulmasta - yhä enenevässä määrin. Myös uusi opetussuunnitelma painottaa kestävää kehitystä ja sen globaalia ulottuvuutta opetuksessa. Toimikuntana tavoitteenamme on lisätä jokaisen kotitalousopettajan ymmärrystä omasta roolistaan globaalivastuun kantajana ja siihen kasvattajana.

Tavoitteeseen pyritään vastaamaan kehittämällä opettajien osaamista esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyvissä teemoissa. Tätä toteutetaan esimerkiksi koulutuspäivien, lehtijuttujen ja kotitalousopettajien sähköisten tiedonvälityskanavien välityksellä. Toimikunta kokoontuu noin 4 kertaa vuodessa. Toivotamme kaikki toiminnasta kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimikuntaan. :)

Puheenjohtaja: Sallaroosa Häme, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viestintätoimikunta

Viestintätoimikunta ideoi, suunnittelee ja kehittää liiton viestintää.

Puheenjohtaja: Minna Vanhala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pedagoginen toimikunta

Pedagoginen toimikunta seuraa ja tiedottaa eri koulutusmuotojen muutoksista jäsenistölle, laatii asiantuntijalausuntoja ja -kannanottoja ja kartoittaa sekä ideoi täydennyskoulutusta. Toimikunnan tehtävänä on myös pitää yllä yhteistyötä Aineopettajien liiton (AOL) Pedagogisten opettajajärjestöjen edustajiston (POE) sekä Opettajien Ammattijärjestön (OAJ) kanssa.

Puheenjohtaja: Tuija Laine, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulevaisuustoimikunta

Tulevaisuustoimikunta seuraa ja tiedottaa kotitalouden alan tulevista ilmiöistä ja muutoksista, joita tapahtuu paikallisesti ja valtakunnallisesti. Toimikunta luo ehdotuksia näiden pohjalta tukemaan liiton muuta toimintaa mm. ideoita koulutuksiin, edunvalvontaan jne. Tulevaisuustoimikunta tekee yhteistyötä muiden liiton toimikuntien kanssa.

Toimikunta kokoustaa sähköisesti vähintään puolen vuoden välein tai tarvittaessa. Toimikunta käyttää viestinnässään monipuolisesti mm. sosiaalista mediaa, sähköpostia ja eri verkkosovelluksia.

Puheenjohtaja: Henni Rantala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.