Liiton toimikunnat

Toimikunnat – foorumi vaikuttaa

Globaalivastuun toimikunta

Globaalivastuun ymmärtäminen on merkittävää niin globaalisti, yhteiskunnallisesti kuin yksittäisen kotitalousopettajan näkökulmasta - yhä enenevässä määrin. Myös uusi opetussuunnitelma painottaa kestävää kehitystä ja sen globaalia ulottuvuutta opetuksessa. Toimikuntana tavoitteenamme on lisätä jokaisen kotitalousopettajan ymmärrystä omasta roolistaan globaalivastuun kantajana ja siihen kasvattajana.

Tavoitteeseen pyritään vastaamaan kehittämällä opettajien osaamista esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyvissä teemoissa. Tätä toteutetaan esimerkiksi koulutuspäivien, lehtijuttujen ja kotitalousopettajien sähköisten tiedonvälityskanavien välityksellä. Toimikunta kokoontuu noin 4 kertaa vuodessa. Toivotamme kaikki toiminnasta kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimikuntaan. :)

Puheenjohtaja: Sallaroosa Häme
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viestintätoimikunta, joka ideoi, suunnittelee ja kehittää lehden sisältöä sekä liiton muuta viestintää. Puheenjohtaja: Minna Vanhala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pedagoginen toimikunta seuraa ja tiedottaa eri koulutusmuotojen muutoksista jäsenistölle, laatii asiantuntijalausuntoja ja -kannanottoja ja kartoittaa sekä ideoi täydennyskoulutusta. Toimikunnan tehtävänä on myös pitää yllä yhteistyötä Aineopettajien liiton (AOL) Pedagogisten opettajajärjestöjen edustajiston (POE) sekä Opettajien Ammattijärjestön (OAJ) kanssa. Puheenjohtaja: Heli Tuokko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.