Mihin olemme menossa?

Kotitalousopettajien liiton toiminnan suuntaviivat 2013–2018

VISIO

Kotitalousopettajien liitto - Hushållslärarnas förbund ry on energinen ja ajassa mukana oleva, vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja. Liitto on kaikkien kotitalousalalla toimivien yhteinen järjestö, jonka toiminnassa huomioidaan alan kokonaisvaltaisuus ja moniulotteisuus. Olemme arjen mestareita.

TAVOITTEET

Liiton tavoitteena on kotitalousopettajuuden sekä kotitalousopetuksen aseman vahvistaminen, yläkoulun ohella alakoulussa ja lukiossa sekä ammatillisessa koulutuksessa. Koteihin ja kotitalousopetukseen tarvitaan yhdessä tekemistä ja toiminnallisuutta.

Ruokakulttuuri on vahvassa nosteessa yhteiskunnassa, ja toiminnassamme ruokakasvatus on keskiössä. Sen ympärillä opetetaan asumista ja kuluttajataitoja – yhdessäoloa ja arjen ihanuutta. Tavoitteenamme on tehdä turvallista ja ravitsevaa ruokaa yhdessä sekä turvata arjen hallinnan taidot jokaiselle. Kotitalousopettajat kasvattavat tulevaisuuteen luottavia, innovatiivisia, rohkeita ja luovia kansalaisia.

Rohkaisemme oppiaineiden väliseen yhteistyöhön sekä uuden tieto- ja viestintätekniikan käyttöön. Kotitalousopettajat ovat uuden teknologian sekä uusien opetusmenetelmien kärjessä! Tavoitteenamme on liiton ja sen toiminnan tekeminen tunnetuksi jäsenille sekä nuorten saaminen mukaan. Tuomme vahvasti esiin kotitaloutta ja alamme asiantuntemusta yhteiskunnassa.

KEINOT

Elämme huomiotaloudessa, ja tavoitteisiin pääsemme panostamalla positiiviseen medianäkyvyyteen sekä osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Liitto ja jäsenyhdistykset on tarjoavat tasokasta koulutusta ajankohtaisista aiheista eri puolilla maata: niin uudesta tieto- ja viestintätekniikasta, kotitalouden arvioinnista, kodin teknologiasta, kuin erilaisista oppijoistakin.

Opettajan työtä tuemme lausunnoin ja kannanotoin; esimerkiksi opetussuunnitelmista, työturvallisuudesta, ryhmäkokosuosituksista, kotitalousluokan siivouksesta.

Internet-sivujemme jäsenalue avataan aktiiviseen käyttöön. Tähän intranetiin tulee mm. keskustelualue, oppimateriaalipankki, linkkivinkkejä, asiantuntijarekisteri, liiton kannanotot ja lausunnot sekä liiton toimikunnille mahdollisuus pitää yhteyttä jäseniin.

Teemme runsaasti yhteistyötä ja verkotumme alan muiden toimijoiden, kuten viranomaisten, liittojen ja yhdistysten kanssa. Yhdessä olemme enemmän!