Kansainvälinen toiminta

Kotitalousopettajien liitto kuuluu kotitalousalan maailmanjärjestöön IFHE:hen (International Federation for Home Economics). IFHE:n jäsenyys tarjoaa liitolle laajan pohjoismaisen, eurooppalaisen ja maailmanlaajuisen verkoston. Liiton jäsenet voivat liittyä IFHE:en myös täysivaltaisiksi henkilöjäseniksi, mikä lisää mahdollisuuksia osallistumiseen ja henkilökohtaisten verkostojen luomiseen.

IFHE –info

IFHE on kotitalousalan ainoa maailmanlaajuinen järjestö. Se on perustettu vuonna 1908. Järjestön
tavoitteena on edistää kotitalousalan ammattilaisten kansainvälisen kanssakäymisen mahdollisuuksia.
Järjestön organisaatio- ja henkilöjäseninä on monipuolisesti erilaisia kotitalousalan toimijoita ja
ammattilaisia tutkimuksen, opetuksen, teollisuuden ja kaupan aloilta. Kotitalousopettajien liitto on yksi
IFHE:n organisaatiojäsenistä.

IFHE konsultoi erilaisia kansainvälisiä toimijoita. Sillä on edustajia muun muassa YK:ssa (ECOSOC, FAO,
UNESCO, UNICEF) ja Euroopan parlamentissa. Järjestön päätavoitteisiin kuuluu myös kotitalousalan, -
koulutuksen sekä -opetuksen aseman vahvistaminen ja edistäminen. Jäsenistölle tarjotaan verkostoitumis- ja vaikutusmahdollisuuden lisäksi pääsy kansainvälisen kotitalousalan informaation luo erilaisten julkaisujen, uutiskirjeen sekä oman tieteellisen aikakauslehden muodossa.

IFHE:n alla toimii Fin-Ifhe, joka on IFHE:n suomalainen yhteistyöverkosto.

Miten IFHE:ssä toimitaan?

IFHE:n toiminta keskittyy kokouksiin, kongresseihin ja lukuisten toimikuntien jatkuvaan työhön. Neljän vuoden välein järjestetään kongressi, joka on suurin järjestön tapahtumista. Seuraavan kerran kongressi järjestetään vuonna 2020 Atlantassa, Yhdysvalloissa. Kongressissa kuullaan ja nähdään tieteellisiä esityksiä sekä käytännön projekteista kertovia "Best Practices" –puheenvuoroja ja postereita. Luvassa on myös tutustumiskäyntejä muun muassa paikallisiin kouluihin. IFHE:n henkilöjäsenenä voit lähteä kuuntelijaksi tai hakea mukaan kertomaan tutkimuksestasi tai projektistasi.

Kongressien lisäksi joka toinen vuosi pidetään hallinnollinen kokous (Council) ja vuosittain vuosikokous
(Annual Leadership Meeting). Viimeisin Council-kokous oli Khartoumissa, Sudanissa, helmikuussa. Näiden lisäksi on erilaisia pienempiä tapahtumia niin kansainvälisellä kuin paikallisellakin tasolla. Vaikkei kokouksiin pääsisikään matkustamaan, voivat IFHE:n henkilöjäsenet liittyä järjestön erilaisiin toimikuntiin ja vaikuttaa järjestössä sitä kautta. Jäsenille lähetetään myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sähköinen uutiskirje.

Lisää tietoa IFHE:sta verkkosivuilla: www.ifhe.org

Mikä on FIN-IFHE?

IFHE:n kansallinen organisaatio Suomessa on FIN-IFHE, johon kuuluu organisaatiojäseniä, kuten Marttaliitto ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu, sekä henkilöjäseniä. Organisaatiojäsenet muodostavat FIN-IFHE-neuvottelukunnan, joka toimii tiedotuskanavana maailmanjärjestön ja sen suomalaisten jäsenjärjestöjen kesken sekä koordinoi kansainvälistä kotitalouspäivää ja päättää Kotitalouden Kompassi - tunnustuspalkinnon jaosta. Jäsenenä olet myös IFHE:n jäsen, ja saat suomenkielisen uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa. Vuonna 2018 FIN-IFHE:n puheenjohtajana toimii Päivi Mantere, sihteerinä Jani Varpa ja tiedottajana Meeri Heimo.

Lisää FIN-IFHE:sta voit lukea nettisivuilta osoitteesta https://sites.google.com/site/finifhe/ tai Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/finifhe

 

Jäseneksi

IFHE:n henkilöjäseneksi voi liittyä, tai lisätietoja kysyä, ottamalla yhteyttä FIN-IFHE:seen sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Jäseneksi voi liittyä myös suoraan IFHE:n sivujen kautta www.ifhe.org (→ membership).

Yhteystiedot:

Päivi Mantere Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jani Varpa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Meeri Heimo Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.