Tulevat tapahtumat

Makukoulu-koulutus Tampereella 15.2.2020

Tampereen kotitalousopettajat ja Ruokakulttuurikeskus Ruukku järjestävät Makukoulu-koulutuksen 15.2.2020 klo 8.45–16.00 Tampereeella Lielahden koululla kotitalousluokassa. Koulutuksessa saat ruokakasvatukseen ja kotitaloustunneille ideoita sekä työkaluja.

Makukoulu on aistilähtöisen ruokakasvatuksen menetelmä, joka soveltuu erinomaisesti osaksi koulujen ruokakasvatusta ja kotitalousopetusta. Ranskalaiseen Sapere-menetelmään perustuva Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän. Ruukku kehittää Makukoulua ja tuottaa aineistoja ja kouluttaa menetelmän käyttöön. Ruukun Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja ja ideoita ruokakasvattajan arkeen. Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede). Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa. 

Hinta: 45 € / hlö, sis. aamu- ja iltapäiväkahvit. 

Omakustanteinen lounas Ravintola Oksassa. Koulutukseen osallistujille 10e / hlö.

Ilmoittautuminen 3.2.2020 mennessä alla olevan linkin kautta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV50vpow6mRjyM4rpO7eCGsrV8M1sSGU1RlOBtqv-y0hdZVw/viewform

 

Koulutuksen ohjelma

8.45            Aamukahvi tarjolla
9.15            Ruokakasvatuksen mahdollisuudet & aistilähtöisen ruokakasvatuksen perusteet
·      ruokakasvatus koulussa
·      opettaja ruokakasvattajana
·      OPS:in ja Kouluruokailusuositusten linjaukset
·      aistilähtöisen ruokakasvatuksen perusteet
·      aistit ja niiden merkitys syömisessä
·      aistiharjoituksia

11               lounastauko
12.15          Aistirata: menetelmään tutustumista pienryhmissä
13.15          Yhdistyksen puheenvuoro
13.45          Vinkkejä ja ideoita ruokakasvatukseen
14.45          Kahvitauko
15               Työskentelyä pienryhmissä: yhdessä ideointia, miten Makukoulua voi hyödyntää omassa työssä
15.45          Keskustelun purku ja kiitokset

16               Päivä loppuu

 

 

VUOSIKOKOUS 25.3.2020

Kotitalousopettajien sääntömääräinen vuosikokous järjestetään keskiviikkona 25.3.2020. Paikkana Tays, Pikante Cafen Kanerva-kokoustila.

Ennen vuosikokousta ohjelmassa on yritysvierailu Pikante Cafen uudistuneisiin tiloihin. Aloitamme kierroksen klo 17.30 kahvilapäällikön opastamana. Pääsemme näkemään uudistuneen kahvilakonseptin ja Taysin henkilöstöravintola- ja kahvilatoiminnan työympäristöjä. Kuulemme mm. kahvilan tuotteistamisen näköaloja; Pikanteen omatuotteet, sekä tuotteiden valikoituminen Pikanten vitriinituotteiksi.

Kierroksen jälkeen ohjelmassa on kahvilatarjoilu Kanerva-kokoustilassa. Tarjoilu tilataan etukäteen yhdistyksen puolesta. Näin pääsemme vielä maistamaan Pikanten omia, paikanpäällä leivottuja tuotteita. 

Tarjoilun puolesta tarvitsemme tiedon osallistujamäärästä ja tiedon mahdollisista ruokarajoitteista 20.3. mennessä. 

Ilmoittaudu mukaan lea.hietanen<at>hameenkyro.fi

Pikanten Cafe sijaitsee Taysin uudessa pääaulassa, D-siivessä 1. kerroksessa. Osoite Elämänaukio 2, 33520 Tampere. Jos saavut autolla laita navigaattoriin osoite: Kuntokatu 2, pääset parkkihallin sisäänkäynnin kohdalle. Parkkihallista rullaportaat ylös, niin saavut suoraan uuteen aulaan.

 

Paikallisyhdistyksesi haluaa jälleen tulevan vuoden aikana tarjota juuri Sinulle mielekästä jäsentoimintaa. Oli mielessäsi sitten koulutusidea, virkistystoimintaan vinkki tai jotain muuta, niin otamme kaikki palautteet iloisin ja avoimin mielin vastaan. Teemme yhdistyksestämme yhdessä aktiivisen, työtämme tukevan yhteisön.