Köksän Mestarit ̶kilpailu on yksi osa ravintola-alan vetovoimatyötämme peruskoululaisille, ja kilpailu toteutui nyt kolmatta kertaa. Ensimmäinen kilpailu toteutettiin Food Campin vetämänä.
Perho Liiketalousopisto sai vetovastuun Köksän Mestarit 2024 -videokilpailusta syksyllä 2022. Kilpailun projektinjohtajaksi valittiin Perho Liiketalousopiston entinen alumni ja nykyinen ravintola-alan työllistymisen varmistaja Karoliina Karusuo.
Kotitalouden oppilaille suunnattuun kilpailuun lähetettiin joulukuu 2023 loppuun mennessä vajaa tusina hakemuksia ympäri suomen. Videoista sekä kuvista välittyi oppilaiden innostunut yhdessä tekemisen meininki ja mahtavat sekä erittäin maukkaan näköiset ruokatuotokset.
Tämän vuoden teemana oli Itsenäisyyspäivä, suomalaisuus ja kotimaiset raaka-aineet. Jokainen kilpailuryhmä kuvasi kilpailun teemaa ja tunnelmaa kirjallisessa tehtävässään, jonka mukaan sai myös liittää kuvia tuotoksista.
Voittajaksi valikoitui tammikuussa 2024 usean mainion videotuotoksen joukosta Jokirinteen Oppimiskeskuksen koulu Kirkkonummelta. Karhukoplaksi nimetty ryhmä oli toteuttanut kauniisti ruoka- ja juomatuotteet sekä onnistuneet luomaan upean videokoosteen tekemisen meiningistä. Ruokien esille laitto sai tuomaristolta paljon pisteitä. Voittajaryhmän kilpailutyötä inspiroi Suomen kaunis luonto, vuodenajat, itsenäisyys sekä perinteet.
Tuomaristo koostui tänä vuonna Perho Liiketalousopiston ravintola-alan ammattilaisista.
Finaalin tuomaristo:
Perho Liiketalousopisto
- Roope Myyryläinen/ruokatuotannon ammattiopettaja
- Satu Hakkarainen/ravintolapalvelun ammattiopettaja
- Karoliina Karusuo, Köksän Mestarit -projektinjohtaja
- Marja Hemmi/koulutusalajohtaja, ravintola-ala
Kirjoittaja: Karoliina Karusuo, Köksän Mestarit-projektinjohtaja