Välillä on lupa höllätä!

Kunnon kotitalousopettajan pitäisi tietää miten arkea hallitaan. Hänen mielletään olevan itse elävä esimerkki täydellisesti arkea hallitsevasta teho-organisoijasta. Yleisesti oletetaan, että kotitalousopettajan kotona on aina siistiä ja siellä tuoksuu uunituore hiivaleipä. Mitä tehdä jos alan ammattilainen ei aina jaksa pitää yllä tätä idylliä? Suutarin lapsella ei välttämättä ole kenkiä.

Alla muutamia syitä, miksi sinun ei tarvitse aina olla täydellinen, sillä eivät muutkaan ole.

  1. Joulu on ohi! Ei ole enää pakko syödä. Pikkujoulukaudesta uuteen vuoteen jatkunut herkuttelukausi on tältä erää päättynyt. Sinun ei tarvitse enää miettiä mitä loihdit työpaikkasi pikkujouluihin tai miten hurmaat sukulaisesi joulupöydässä. Helpot puolivalmisteet ovat nyt ihan hyväksyttäviä.
  2. Ole spontaani! Jos ei huvita tehdä viikkosiivousta, niin älä tee. Anna aikaa itsellesi. Nauti vaikka lasi viiniä. Jos siivoamattomuus alkaa todella ahdistaa, laita toinen perheenjäsen siivoamaan tai neuvottele joku muu tekemään itselle ikävä työ. Organisointi- ja delegointitaidot ovat kotitalousopettajan vahvuuksia.
  3. Ihmiset lastaavat tällä hetkellä kauppakoriinsa kilokaupalla raejuustoa ja maitorahkaa. Uuden terveellisemmän elämän tavoitteleminen on jälleen alkanut. Sinun ei siis tarvitse loihtia ainakaan kuukauteen perjantaipullia muiden kiusaksi kahvipöytään. Vie hedelmiä, ne piristävät kaikkia kaamoksen keskellä.
  4. Ruokakaupassa ollessasi et voi aina muistaa milloin käytit viimeisen suodatinpussin. Olet saanut hyvän koulutuksen, luota itseesi, sillä osaat varmasti improvisoida!

Itse nautin suuresti kaikesta mikä liittyy ammattiini, mutta muiden odotukset pääsevät joskus rasittamaan. Minulla on lupa oikoa työvaiheita, kun siltä tuntuu. Ei maailma siihen kaadu. Älä mieti likaa mitä muut ajattelevat sinusta. Pääasia on, että sinä voit hyvin. Muista, että olet oman alasi asiantuntija. Ota aikaa itsellesi ja läheisillesi. Suuntaa nokka kohti stressitöntä kevättä ja hyvää oloa!