Lisää porkkanoita purtavaksi

Voisinko olla ekologisempi ruoan suhteen? Tätä kysymystä puntaroin ajoittain ruokavalintoja tehdessäni ja opettaessani. Toisinaan koen että oma vihreälippuni ei heilu kovinkaan iloisesti eikä korkealla ekologisesta ruoasta ja ravinnosta puhuttaessa. Usein ajatukseni ovat suurempia kuin itse teot.

Osaan minimoida melko hyvin ruoantähteet. Käytän runsaasti tuoreita kasviksia, hedelmiä, marjoja ja sieniä sekä hyödynnän kulloisenkin satokauden tuotteet. En voi kuitenkaan kehuskella runsaalla kotimaisen kalan käytöllä, saati lihansyönnin ja maitotuotteiden käytön vähyydellä ruokavaliossani. Tiedostan käyttäväni runsaasti lihaa, maitovalmisteita ja juustoa joiden hiilijalanjälki on suuri.

Viime viikolla alkanut Suomen evankelisluterilaisen kirkon, Suomen ympäristökeskuksen ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston yhteinen Ekopaasto-kampanja sai minut jälleen kerran pohtimaan omia ruokavalintojani toisella tavalla. Erityisesti lihasta luopuminen on minulle vaikeaa. Kampanjasta innostuneena yritän ottaa pieniä askeleita ekologisempien ruokavalintojen suuntaan ja kannustan samalla ekologisempaan ruoka-ajatteluun muitakin kotitalousopettajia.

Pienikin ympäristöteko kannattaa!

Lisää tietoa Ekopaastosta kampanjan kotisivuilta
http://www.ekopaasto.fi/fi/etusivu