Alakoululaisten lounas kohenee ruokakasvatuksen avulla

Maistuva koulu -tutkimuksen tärkeä tulos kertoo, että ruokakasvatus kohentaa alakoululaisten koululounasta. Harva oppilas syö täysipainoisen lounaan, joka sisältää pääruuan lisäksi, salaatin, leivän, levitteen ja ruokajuoman. Tutkimuksen lähtötilanteessa kaikki aterian osat sisältävä lounas löytyi harvemman kuin joka kymmenennen oppilaan tarjottimelta.

Lue lisää...

Kouluilla tärkeä rooli arjen talousasioiden opetuksessa

Kaikki ihmiset tarvitsevat talousosaamista. Se on keskeinen taito, jota jokainen tarvitsee niin markkinoilla toimiessaan kuin omia raha-asioita hoitaessaan. Haasteita talousosaamisen ylläpitämiselle ja sen opettamiselle asettaa jatkuvasti muuttuva taloudellinen toimintaympäristö. Talousosaamisen ohella meidän tulee myös ymmärtää omien taloudellisten valintojemme seuraukset omaan taloutemme, toisiin ihmisiin ja yhteiskunnan muihin toimijoihin.

Lue lisää...

Det nya normala

Detta är det ’’nya normala’’ fick man allt oftare höra gällande restriktionerna för att minska spridningen av COVID-19 viruset. Olika experter ställde upp i TV:n och gav goda råd hur livet nu bör levas med säkerhetsavstånd, att undvika större samlingar, att hosta i ärmen och med att hållas hemma då man är sjuk, mm.

Lue lisää...

Valmistusohje pienen hankkeen toteuttamiseen

Ainekset:

1 idea
Muutama ystävä ja aktiivinen toimikunta
1 upea liitto
1 tai useampi yhteistyökumppani ja vähän taloudellista tukea
1 kirjoittaja

Lue lisää...

Etäopetuksen parhaita puolia on nähdä oppilaista eri puolia

Tämän blogitekstin piti käsitellä pedagogisten opettajajärjestöjen edustajiston (POE) seminaarin ajankohtaisia aiheita kotitalousopettajan näkökulmasta pohtien. Kenellekään ei liene yllätys, että nämä aiheet jäivät puhumatta, kuulematta ja pohtimatta, kun koko seminaari peruttiin maaliskuun viimeiseltä viikonlopulta. Koronaepidemia tuli ja pyyhkäisi arjen uusiksi meiltä kaikilta.

Lue lisää...