Onkikalaa ja lähiruokaa, maksuton täydennyskoulutus kotitalousopettajille

Tampereella 7.-8.11 ja 28.-29.11. perjantaisin klo 12-18 ja lauantaisin
9-16.

Koulutus koostuu neljästä lähipäivästä, joiden aikana kuullaan
asiantuntijaluentoja, valmistetaan uusia innostavia ruokalajeja ja
harjoitellaan esimerkiksi kalojen fileointia. Kurssilla tutustutaan
lähiruuan käyttömahdollisuuksiin ja lähiruokakulttuurin sekä kasvisten
liisääntyvän käytön moniin mahdollisuuksiin kotitalousopetuksessa Lisäksi
pohditaan, miten kotitalous oppiaineena linkittyy ilmastovaikutuksiin,
rehevöitymiseen ja elintapasairauksiin.

Koulutuksen tavoitteina on mm. kannustaa kotimaisen (esim. särki) kalan
käyttöön niin kotona kuin kotitalousopetuksessa ja kertoa
vaikutusmahdollisuuksista lähivesien tilaan. Lisäksi koulutuksessa on
tarkoitus tutustua ja harjoitella sosiaalisen median mukaanottamista
kotitalousopetukseen.

Koulutus tarjoaa tietoa, ideoita ja valmiita toimintamalleja sekä kannustaa
opettajia aktiivisesti uudistamaan perinteisiä opetustapojaan niin sisällä
kuin ulkona. Tämän lisäksi koulutuksen toivotaan lisäävän saman koulun
opetustyötä eri oppiaineiden suunnittelussa.

Koulutukset järjestää* Helsingin yliopiston* Koulutus- ja kehittämiskeskus
Palmenia. Koulutukset ovat Opetushallituksen rahoittamina osallistujille
maksuttomia.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet:

Aija Kortesmaa
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 040 5694262

http://blogs.helsinki.fi/suomenlahti/onkikalaa-ja-lahiruokaa/