Vuoden 2019 kotitalousopettaja on Sari Hartikainen

Kuopion Minna Canthin koulun kotitalouden lehtori Sari Hartikainen on valittu vuoden 2019 kotitalousopettajaksi. Hartikainen on pidetty ja aikaansaava opettaja. Lisäksi hän on aktiivinen kotitalousalan kehittäjä ja toiminut pitkään Kuopion Kotitalousopettajat ry:n luottamustoimissa, nykyisin puheenjohtajana. Vuoden kotitalousopettajan palkitsee vuosittain Kotitalousopettajien liitto ry. Palkinnon saaja julkistettiin Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa tänään, lauantaina 25.1.2020.

Lue lisää...

Kotitalousopettajien liiton Itämeridinner-Instagramhaaste

Haasta oppilaasi tai kollegasi Instagramissa ja voita Mikko "Peltsi" Peltola ja Tom Nylund kokkaamaan kotitaloustunnille!

Lue lisää...

Pohjois-Suomen ja Seinäjoen seudun kotitalousopettajat täyttivät vuosia

Pohjois-Suomen Kotitalousopettajat ry vietti 70-vuotisjuhliaan perjantaina 15.11.2019. Heti seuraavana päivänä, lauantaina 16.11.2019, juhlisti Seinäjoen seudun kotitalousopettajat ry 50-vuotista taivaltaan. Molemmissa tilaisuuksissa oli vahvasti esillä yhdistystoiminnan voima: yhdessä oleminen, yhdessä tekeminen ja yhteen kuuluvuus.

Lue lisää...

Kemiapainotteinen syyskoulutuspäivä sai kävijöiltä suurta kiitosta

Turussa lauantaina 9.11.2019 järjestetty kemiapainotteinen syyskoulutuspäivä sai kävijöiltä suurta kiitosta. Erityisesti luennoitsijat saivat kiitosta, ja heidän osaamisentasonsa onkin kiistämättä korkea, Suomen huippua. Mutta heidän opetus- ja esiintymistaitonsa keräsi myös hyvin paljon kiitosta. Kiitosta sai myös se, että luentojen kiinnostavat aiheet jatkuivat työpajoissa mukaansatempaavina keskusteluina.

Lue lisää...

Maailman modernein kemikaalilainsäädäntö palvelee kotitalouksia

Euroopan kemikaalivirasto ja EU:n kemikaalilainsäädäntö takaavat eurooppalaisille kuluttajille maailmassa erityisen vahvan tuen kemikaaliturvallisuuteen ja -tietoon. Suomalaisten, ja eurooppalaisten, kotitalouksien olisi toivottavaa tätä tietoa hyödyntää. Kotitalousopetus on tässä avain asemassa.

Lue lisää...