Kotitalous-lehti 4/2015

kt1504 1 16 Taina Mäntylä peräänkuuluttaa elämänläheistä

8 Ruokavisan teemoina ympäristö ja eläinten hyvinvointi

8 Kun ruokavalio ja pitkäaikaissairaus ovat osa elämää

8 Suunta-verkkopalvelu johdattaa parempaan hyvinvointiin

9 Kokkiopiskelijoiden ruokapäivähaaste

10 Luovuudella hävikkiä vastaan

12 Kreativitet mot matsvinn

14 Maistuvat ammatit esillä ELMA-messuilla

16 Lukiolaisnuoret itsenäisinä arjen hallitsijoina

17 Kalassa kaupungilla – lähiruokaa Helsingin vesistä

18 Herkkupotut maistuivat perunamarkkinoilla

20 Personal trainer ja ravitsemustieteen professori samalla viivalla?

21 Arjen ateriat tutkimustiedon valossa

22 Kotitalousopettajat testasivat SAGA Leivinpaperia

23 Peruskoulusta ammattiin – ammatista työhön

24 Vierailu Milanon maailmannäyttelyssä EXPO2015

26 Keittokirjaprojekti Viiden maan herkut - Kokkien matkassa

27 Ruokailoa ja pitkää ikää!

28 Digitala möjligheter i huslig ekonomi

28 Hunaja helpottaa yskää ja maustaa flunssajuoman

30 Yläkoulut vauhdittamaan nuorten liikkumista ja edistämään kouluruokailua

Kotitalous-lehti 3/2015

kt1503 16 Nyt pitää olla aktiivinen ja vaikuttaa!

8 Kotitalousopettajien osasto kiinnosti Herkkujen Suomen kävijöitä

9 Då mat, natur och miljö vävs samman

10 Ruokakoulu - Matskolan lisää ruuan arvostusta lapsiperheissä

12 Kotikokin reseptikilpailusta ideoita ja innostusta kotitaloustunneille

14 Normit tarkasteluun koulun tasa-arvotyössä

16 Kalkkunaherkkuja ympäri maailman

19 Kakkutaitelijan opissa

20 Kotitalousopettajien kokemuksia työllistymisestä

22 Leivotaan yhdessä Nenäpäivän hyväksi kouluissa ympäri Suomen

23 Opeta toisin, kokeile uutta

24 Kotitalousopettajana kielikurssilla Englannissa

26 Herkullinen Taipalsaari -projekti uutta opetussuunnitelmaa toteuttamassa

27 Työssäoppimisen mahdollisuudet liittyvät ammatilliseen koulutukseen

28 Varsinais-Suomen Kotitalousopettajat ry 80 vuotta

30 Anneli Pranttila 20.4.1928 – 7.7.2015

Kotitalous-lehti 2/2015

kt1502 kansi6 Valtakunnallisen Ruokavisan voitto meni Pohjois-Pohjanmaalle

9 Kotitalouden oppimistuloksia arviointiin ensimmäisen kerran osana valtakunnallista koulutuksen arviointisuunnitelmaa

10 Pirjo Toikkanen: Sydämen asiana kasvikset

12 Tutustumismatka Japanin kulttuuriin ja kotitalousopetukseen

14 MIELEKÄS TYÖ VASTAA ELÄMÄNTILANTEESEEN

16 Mihin kotitalousopettajan koulutuksen saaneet henkilöt työllistyvät?

18 Koulutuksen keinoin talouslamaa vastaan

20 Miehet kauhan varressa

21 Onkikurssilta eväät kalaruokakerhon pitoon

22 Kotitaloudellinen lukutaito lisää hyvinvointia

23 Globaali vastuu alkaa kotoa

24 Pellava on suomalaista superruokaa!

25 Opettaja voi vaikuttaa vain osaan työrauhatekijöistä

26 Så åt man förr – Förslag på en helhetsskapande undervisning

27 Kikkaranakit ja siikatartar

28 Rauni Rautiainen 1922 -2014

30 Eväitä elämään lukion kotitaloustunnilta

30 Perinteistä suomalaista ruisleipää yläasteen kotitaloudessa

31 Mediahankkeesta hyötyä ja oppia kotitalouden tunneille

Kotitalous-lehti 1/2015

kt 1501 kansi6 Suomalainen ruoka ei ole itsestäänselvyys

10 Ruokavisassa voitettiin oranssilla väriteemalla

12 Mun talous -kurssi – talousosaamista oman talouden kautta

14 Tuhansien muistojen Sturenkatu 2

16 Luomuruokaa syövien perheiden ruokakulttuuria tutkimassa

17 Arjen estetiikan opetusta seitsemäsluokkalaisille

18 Kokemuksia Ghanalaisesta kotitalousopetuksesta ja Cape Coastin yliopistosta

20 Kaisu Sippola 1941-2014

21 Get Inspired by Food ger Seinäjoki elever en svensk upplevelse

22 Monikulttuurisuuden kokeminen kotitalousopetuksessa

23 Entä jos aikuinen opiskelija tarvitsee erityistä tukea?

24 Vehkalahden koulun Pop-up -päivän wohvelikahvila

26 Terveyttä ja iloa tyttöjen arkeen osallistumisella

28 Testissä Pikkukokin keittokirja

29 Villiinny villiyrteistä!