BF18 530x80px fi

Kotitalous-lehti 4/2016

kansi16046 Makumestari-kiertue huipentui Tampereelle

9 Powerfood-kampanja toi kauran ja marjat koululaisten arkeen

10 Tuotekehitys avain tuottavampaan toimintaan

11 Gluteeniton ruokavalio – trendi vai terveyttä?

12 Kokataan työelämätaidoista nuorille hyvä elämä

15 Tehdään yhdessä Ruoka-Kalevala

16 Pepparkaksformar och pepparkakor – ämnesövergripande projekt i huslig ekonomi och slöjd

18 Kotityö- ja puhdistuspalvelujen tutkinto osana Taitaja2017-tapahtumaa

20 Kestävä kehityksen verkko-oppimisympäristö kotitalousopettajan työkaluna

22 Kotitalouden opettajat kehittämässä opetusta Seinäjoella

23 Lisää kasvisruokaa, hedelmiä ja pähkinöitä – näin nuoret haluaisivat kehittää kouluruokailua

24 Perinneruokien paluu

26 Kotitalousopetusko ilmastokasvatusta?

28 Opeta toisin ja yllätä

30 Puutarhakasvatus sopii uuteen opetussuunnitelmaan

Kotitalous-lehti 3/2016

Kotitalous lehti 2016 3

2 Ruokahuolto ja ruokaturva haavoittuvassa yhteiskunnassa

6 Uusi opetussuunnitelma mahdollistaa kouluruokailun kehittämisen yhdessä oppilaiden kanssa

9 Kekri täyttää syksyn juhlattoman aukon

10 Ruuan reitti tutustuttaa alakoululaiset ruokaketjuun

13 Kotitalousala tuottaa kestävää hyvinvointia - koulutukseen tarvitaan riittävät voimavarat

14 Syödään yhdessä – lapsiperheiden ruokasuositukset kannustavat yhteisöllisyyteen

16 Suomen ensimmäinen kotitalousopettaja Anna Olsoni

18 Erikoistumiskoulutuksella asiantuntijaksi

19 Kotitalousopettajia monessa polvessa

20 Ruokahävikkiä vähentämään

22 Ravitsemuskasvatusmalli alaluokille

24 Fortbildningsdagarna på Åland gav vägkost för både kropp och själ!

26 Täysjyväviljalla terveemmäksi

28 Kokataan yhdessä -kerho lapsille ja aikuisille

29 Tyypillistä Kenialaista ruokaa

30 Liittohallitus esittäytyy

Kotitalous-lehti 2/2016

kt1602 1 16 Napapiirin yläasteen joukkue valtakunnallisen ruokavisan voittajaksi

9 Kaisa Isotalo: Suomalainen kotitalousopetus on vientituote

10 Tänä vuonna 900 lasta osallistuu 45 ruokakouluun Suomessa

11 Kohtuullisuus on kaunista ruokavalinnoissa - kotimaista totta kai!

12 Lär ut om outnyttjade fiskarter – ta in smartfisken i undervisningen

16 Kotitalous Amazing Race -seikkailupeli

18 Ajatuksia kotitalousopetuksen harjoittelusta

20 Vedenkulutus tutkivan ja ilmiöpohjaisen oppimisen keskiössä

22 Suomalaiset tuotteet näkyväksi nimisuojamerkinnällä

24 Osallisuudesta voimaa tyttöjen arkeen

26 Tähteitä nolla – ruoka on tehty syötäväksi

28 Soveltaen kyläkoulussa Tallinnassa

29 Finlands Svenska Hushållslärare r.f.

30 Ruokataju on omakohtaista ymmärrystä ruokavalinnoista

Kotitalous-lehti 1/2016

kt lehti120164 Vastuullisuus osaksi jokaista kotitaloustuntia

6 Luovuus ja vastuullisuus kotitalousopetuksessa

9 Osallistu Naisten Ääni -hankkeeseen!

10 Makumestari – uusia ideoita ruokakasvatukseen

12 Globaalia ympäristökasvatusta kotitalousluokassa

14 Mikä jätteenlajittelussa muuttuu, vai muuttuuko mikään?

16 Väitöstutkimusta tehdessä ei ole valmiita vastauksia

19 Rohkaistu käyttämään draamaa opetuksessasi

20 Suvun ruokaperinteiden kannattelu on sitoutumista kestävään kehitykseen

22 Yläkoulun oppilaat kehittävät liikkumista ja kouluruokailua

24 Hyvän ruuan teesit avuksi opetukseen

26 Kokkaamalla pois köyhyydestä

29 Inbjudan till fortbildning i huslig ekonomi

30 Kouluruoka-agentit kehittävät kouluruokailua