BF18 530x80px fi

Rehtorin työhön valmentavaa koulutusta Turussa

Turun yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea järjestää neljännen kerran Opetushallituksen rahoittamana 2013-2014 Rehtorin työhön valmentavan koulutuksen 6 op (opettajille)

http://www.utu.fi/fi/yksikot/brahea/koulutus/taydennyskoulutus/kasvatus-ja-opetusala/rehtorien-tyohon-valmentava-koulutus/Sivut/home.aspx     
 
Uusien rehtorien (myös apulais- ja vararehtoreille) koulutuksen 9 op
http://www.utu.fi/fi/yksikot/brahea/koulutus/taydennyskoulutus/kasvatus-ja-opetusala/uusien-rehtorien-koulutus/Sivut/home.aspx 

Yhteistyöterveisin
Sari Koski
Turun yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea
02-3336484 / 040-5495891
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kutsu kirjailija vieraaksi!

Haluatko elävöittää oppituntiasi? Tilaa esimerkiksi keittokirjailija tai ruokabloggaaja kertomaan työstään. Lukukeskus välittää ammattikirjailijoita tilaisuuksiin ympäri Suomen, tietokannastamme löydät yli 450 kirjailijan tiedot. Kauttamme on mahdollista tilata vierailemaan esimerkiksi Suomen suosituimpiin ruokabloggaajiin kuuluva Kati Jaakonen (Hellapoliisi-blogista), elintarviketieteiden professori ja ruoasta vetävästi puhuva Anu Hopia tai kirjailijoista esimerkiksi yhdessä keittokirjan ”Min mat och mammas” –teoksen kirjoittaneet kirjailijat Maria Turtschaninoff ja Christine Saarukka.

Lue lisää...

Apurahoja kotitaloustutkimuksen ja kotitalouden opetuksen edistämiseen

Elli Sunisen ja Rachel Trobergin rahasto julistaa haettavaksi matka- ja koulutusapurahoja koti- ja ulkomaisiin tieteellisiin konferensseihin osallistumista varten. Apurahaa voivat hakea Helsingin yliopiston kotitalousopettajan koulutusyksikössä (ent. koulutuslinja) opiskelevat ja sieltä valmistuneet henkilöt sekä siellä pitkään toimineet opettajat.

Lue lisää...

Valtakunnallista keliakiaviikkoa vietetään 2.- 8.9. teemalla "Kun lapsella on keliakia".

Keliakiaviikko tarjoaa hyvän mahdollisuuden gluteenittoman leivonnan ja ruoanlaiton kokeilemiseen kotitalousopetuksessa yhdessä kaikkien oppilaiden kanssa.

Keliakialiitto on laatinut koulujen kotitaloustunteja varten ohjemonisteen, joka löytyy osoitteesta
https://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=45

sekä valmiin reseptikoosteen, joka on osoitteessa
https://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca/kotitalousopetus/

Onkikalaa ja lähiruokaa – täydennyskoulutusta kotitalousopettajille Helsingissä 25.10.–28.11.2013 ja Tampereella 2014

Koulutus koostuu neljästä lähipäivästä, joissa asiantuntijaluentojen lisäksi tehdään itse ruokaa ja harjoitellaan esimerkiksi kalojen fileointia ja valmistetaan niistä uusia innostavia ruokalajeja. Lisäksi kurssilla tutustutaan itämeren ruokavalioon ja opitaan tekemään kotimaisista kasviksista uudella tavalla herkullista ruokaa ympäristövastuu huomioiden. Kurssilla pohditaan, miten kotitalous oppiaineena linkittyy oleellisesti ilmastovaikutuksiin, rehevöitymiseen ja elintapasairauksiin.

Lue lisää...