Onkikalaa ja lähiruokaa, maksuton täydennyskoulutus kotitalousopettajille

Tampereella 7.-8.11 ja 28.-29.11. perjantaisin klo 12-18 ja lauantaisin
9-16.

Koulutus koostuu neljästä lähipäivästä, joiden aikana kuullaan
asiantuntijaluentoja, valmistetaan uusia innostavia ruokalajeja ja
harjoitellaan esimerkiksi kalojen fileointia. Kurssilla tutustutaan
lähiruuan käyttömahdollisuuksiin ja lähiruokakulttuurin sekä kasvisten
liisääntyvän käytön moniin mahdollisuuksiin kotitalousopetuksessa Lisäksi
pohditaan, miten kotitalous oppiaineena linkittyy ilmastovaikutuksiin,
rehevöitymiseen ja elintapasairauksiin.

Lue lisää...

Haastattelu kotitalousopettajien arviointitavoista

Kotitalousopettajan äitiyslomasijaisuutta tehdessäni koin erityisen vaikeaksi oppilasarvioinnin. Perehdyin aiheeseen tarkemmin, ja mitä enemmän luen sen kiinnostavammalta aihe tuntuu. Nyt kirjoitan gradua kotitalousopettajien arviointitavoista.

Haluaisitko sinä jakaa kokemuksiasi, innovaatioitasi, osaamistasi ja hiljaista tietoa? Tulen haastattelemaan sinua mielelläni omaan kotitalousluokkaasi elokuun lopulla.

Lue lisää...

Auta meitä ideoimaan maatiaiskasvien opetusta!

Oletko kuullut Huvituksesta? Miltä eri omenat maistuvat? Onko olemassa erilaisia ryvässipuleita?

Millaisia raparperin geenit ovat? Joko puutarhassa vihertävät isoäidin kasvit?

Opetusministeriön rahoittamassa kaksivuotisessa ilmiöpohjaisessa oppimishankkeessa Oppia ja tiedettä kasvigeenivaroista (GEENIVARAOPPI) kootaan opetuspaketteja varhaisopetuksen, ala- ja yläkoulun, lukion sekä puutarha- ja ravitsemusalan opettajien käyttöön.

Lue lisää...

Onkikalaa ja lähiruokaa

Maksuton täydennyskoulutus kotitalousopettajille
Mikkelissä 5.-6.9. ja 26.-27.9. 2014, perjantai-iltapäivisin ja lauantaisin

Koulutus koostuu neljästä lähipäivästä, joiden aikana kuullaan asiantuntijaluentoja, valmistetaan uusia innostavia ruokalajeja ja harjoitellaan esimerkiksi kalojen fileointia. Kurssilla tutustutaan lähiruuan käyttömahdollisuuksiin ja lähiruokakulttuurin sekä sienestämisen ja kasvisten käytön moniin mahdollisuuksiin kotitalousopetuksessa. Lisäksi pohditaan, miten kotitalous oppiaineena linkittyy ilmastovaikutuksiin, rehevöitymiseen ja elintapasairauksiin.

Lue lisää...

Vastuullinen ruokaketju

Ravitsemis- , elintarvike- ja maatalousalan opettajien pedagoginen kehittäminen 

Ensi syksynä (18.9.) alkaa toisen asteen opettajille täydennyskoulutuskokonaisuus vastuullisesta ruokaketjusta. Koulutus koostuu viidestä 2-4 päivän koulutusosiosta, joita ovat

- Ruokaketjun ympäristövaikutukset
- Yrittäjyys
- Ihmisten hyvä ravitsemus osana ruokaketjua
- Eläinten hyvinvointi ja hyvä hoito sekä
- Bioenergia

Lue lisää...